2 Kasım 2014 Pazar

SEREBRAL PALSY

Serebral Palsy (C.P) Beyinsel inme C.P beyin veya beyinciğin doğum öncesi,doğum veya doğum sonrası zarar görmesi sonucu oluşan kaslarda kuvvet azlığı,istemsiz hareketler ve motor gelişmede görülen geriliktir.

Serebral Palsy bir kas koordinasyon sorunudur,çocukların kasları yada sinirleri zarar görmemiştir,kaslar yada sinirler beyin sapı ile bağlantı kurabilir ancak beyin kasların kasılma ve gevşemesini kontrol etmek için gerekli sinyalleri uygun biçimde göndermemektedir.
Tedavisi mümkünse  de tamamen ortadan kaldırılamamaktadır.

Serebral Palsy öldürücü,ilerleyici yada bulaşıcı bir hastalık değildir,çocuğun beyin yapısı doğumdan sonraki 18 aylık dönemde en hızlı gelişimini göstermektedir o yüzden ne kadar erken teşhis tanı ve tedavi edilirse çocukta bıraktığı hasarda o kadar az olur.

Serebral Palsy li çocuklar erken dönemde başlayan  kaslardaki koordinasyon problemleri yüzünden sosyal bir kopma ve içe kapanma yada agresif bir kişilik gelişim sorununu da psikolojik bir sorun olarak geliştirmekteler bu sebeple hastalığın gelişimi tedavisi sürecinde hasta çocuğun tahammülsüz halleri anlayışla karşılanmalı ve psikolojik destek uzman bir kişi tarafından her gelişim evresine göre düşünülmeli.



3 yorum: