23 Kasım 2014 Pazar

OYUNCAK SEÇİMİ MODEL ALINMALI

Taylanın prematüre doğuşuyla gelişen pek çok sıkıntı yaşadık aşama aşama yol kat ediyor insan ,öncelikler nereden başlasam diye düşünmeler derken eğitimle ilgili materyal arayışları oyuncak seçimleri konusunda daha farklı bir gözle bakmaya başladım.
İlk model aldığım kurum gittiğimiz rehabilitasyon merkezi oldu,derslerde kullandıkları materyalleri temin etmeye çalıştım zaten çoğu oyuncakçılarda bulunan tarzda olanlar,aynı zamanda evde ki pek çok ev eşyasını da kullanıyorum.
İlginçtir evdeki bakliyatlar,sıradan mutfak eşyaları,sandalye,çocuk arabası hem eğitimine yönelik çalışmalarda hemde onun ilgisini çekmekte daha fazla işime yaradı.
Bu konuda çocuğunuzun ihtiyaçlarına yönelik oyuncaklar seçmek en doğrusu olacaktır,çünkü bu işin bir sınırı yok işlevsel olmadıktan sonra,çocuğun gelişimine katkısı olmayacaksa sadece gereksiz masraf ve israf olacaktır her engelli çocuğun gereksinimleri farklılık gösterebiliyor her yapılan oyuncak seçimi bir amaca hizmet etmeli ve dönemine uygun olmalı çünkü engelli çocukların çoğunda kazanılmış pek çok davranış oyun ve oyuncaklar aracılığıyla üstüne yeni davranışlar eklenerek sürekli olarak tekrar edip pekiştirilmek zorunda kısa ve uzun vadeli olarak düşünülebilir kısa vadeli kazanımlar uzun vadeli ve kalıcı davranışlara dönüştürülürken model olma ve oyuncakların etkisi büyük.
Bu sebeple mutlaka eğitimci ve veli çocuk için düşünülen oyuncak ve materyaller konusunda bilgi alış verişinde bulunmalı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder