18 Eylül 2013 Çarşamba

YEDİ ALTIN İLKE 5


5-YAKINLIK ÖNEMLİDİR-KENDİ BAŞINALIK DA

Her insan yakınlık ve sevgi görmekten mutlu olur.Sevilmek,yakınlık görmek harika bir şeydir.Ama insanlar aynı zamanda bunu özümseyeceği,kendisiyle baş başa kalabileceği ve kendini geliştirebileceği zaman ve mekana de ihtiyaç duyarlar.

Kimi zaman eşler bu ihtiyaç karşısında huzursuz olur ve 'Acaba beni sevmiyor mu.?' kuşkusuna düşer ve eşlerinin üstüne üstüne giderler.Oysa o sadece bir süre kendi başına kalma ihtiyacı içindedir.Ve buna saygı gösterilmelidir.

Evinizin küçük yada büyük olması fark etmez.İkinize de kendinize birer köşe (oda,dolap vb)edinin.kendinize özel zaman ayırın.Bu süre içinde eşinizin sevmediği ama sizin hoşunuza giden bir müziği dinleyebilir,kitap/gazete okuyabilir,gemi maketi yapabilir veya yürüyüşe çıkabilirsiniz.Yakınlıkla kendi başınalığın dengesini kuran çiftler daha mutludur.

Yukarıda bahsedilen mevzu ikili ilşkilerde olduğu gibi sorumlu olduğumuz Engelli aile bireyi ile aradaki mesafenin ve ilişkinin korunabilmesi açısından da önemlidir. Arada bir molalar verip kendi başınıza kalabileceğiniz küçük kaçamaklar yapmak,dinlenmek kişiye kendini yenilenmiş,pozitif bir yaklaşım sergileyebilecek tutum için
bir soluk alma sürecidir.Böyle ufak tefek uğraşlar kısa süreliğine de olsa odak noktamızı değiştirir sürekli aynı ritüeli tekrarlamak zaman içersinde kişiyi sıkar,kaldı ki Engelli bir bireyle uğraşmak gerçekten yorucudur ve yenilenme isteği kaçınılmazdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder