4 Ekim 2013 Cuma

HAYVAN HAKLARI GÜNÜ

Öyle bir dine mensubuz ki gülüşümüz bile sadaka sayılıyor,komşumuz açken eğer biz tok yatıyorsak günah işliyoruz,yetimin başını bile okşasak Allah katında çok değerli,bir koçu yada büyük baş hayvanı kurban ediyorken bıçağı görmesin diye gözlerini bağlıyoruz,Yaradan dan ötürü yaratılmış her şeyi seviyoruz gebe hayvanı kurban etmiyoruz,hepsi çok iyi çok halis niyetler var içinde uygulayıcısı olan herkesi tenziy ederek parantez içinde uygulamayan evrim sürecini insan olmakla,hayvanlık arasında bir yerde kaybetmiş zaatlara sormak istiyorum.

Parklara bahçelere içinde çivi olan hayvan yemlerini bırakırken ne düşünüyorlar,? yada düşünebiliyorlarmı? kendisine böyle bir misyonu yüklenirlerken o hayvanların canlarını yaşam haklarını ellerinden alma hakkını kim vermiş kendilerine.




İlginç bir kareydi hafızama yer etti Gezi olayları sırasında eylemci bir köpeğe,zavallı bir çevik kuvvet polisinin biber gazı sıkmasını hiç unutamıyorum keşke o köpek seni ısırsaydı diye geçirdim içimden,sana nasıl bir zararı oldu acaba psikopat herif.O hayvanları bomba bulsunlar diye,uyuşturucu bulsunlar diye eğitip kullanırken değerli oluyorlar çünkü sadece doyurulmak koşuluyla çok tehlikeli işler yaptırılıyor onlara onlar şuursuz,insan oğlu şuurlu çünkü.



Hayvan barınaklarındaki köpeklerin kuytu yerlerde sessizce katledilmesi de cabası yardım ediyorlar sözde.Tüm bunlar hayvanlarımıza yapılıyor,insannn olduğunu söyleyen şuurlu yaratıklar tarafından oysa hiç bir hayvan zevk için göz zevkini bozduğu için yada nedensiz kimseyi hatta kendi türünü bile...! öldürmez ancak hayatta kalma içgüdüsüyle doymak için yapar her canlı gibi.

İlk olarak Avrupada bir yerlerde hayvanların korunması ile ilgili bir takım düzenlemelerden,haklarından bahsedilmiş,koruma altına gerçekten alınmışlar.Ülkemde  samimiyetle uygulayıcısı olan herkese ,imkanları ölçüsünde yardımcı olan herkese teşekkür
bir borca dönüşmüş durumda maalesef.

Özellikle köpeklerin görme engelli insanlara rehberlik özellikleri o hayvanların ne kadar önemli bir sosyal sorumluluk bilincine sahip olduklarının en basit ve somut örneğidir.En ilkel biçimiyle onlar    (saf ve katıksız sevgiyi hissedebilir) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder